Historien om Samsøosten begynder på Langeland, hvor lensgreve Chr. J.F. Ahlefeldt-Laurvig i 1898 byggede et mejeri ved sit slot og ansatte mejeristen Aksel Jensen, som han derefter sendte til Holland og Schweiz for at lære at lave såkaldte opstukken ost.

På det tidspunkt var det noget nyt i Danmark. Efter sin hjemkomst fik Aksel jensen stor succes med typen, som på det tidspunkt blev kaldt dansk svejtserost.

Men selvom osten, der i 1952 i henhold til Stresa-konventionen blev døbt "Samsø", er inspireret af schweizisk ost, men er den dog helt sin egen. Den er meget mindre end både emmentaler og gruyere, og der anvendes en almindelig dansk syrningskultur, der giver mindre hulsætning end de klassiske alpeostes Lactobacillus helveticus og propionbacterium.

Samsøost er en mild, let syrlig og sødmefuld ost, der har en svag smag og aroma af nødder. Osten er lys til gullig og har få mellemstore ensartede huller, og konsistensen svinger fra blød og smidig, hvis den er produceret uden skorpe, til mere fast og drøj, hvis den er produceret med skorpe. Samsø kan produceres med eller uden rødkitmodning, hvilket varierer udtrykket markant imellem mild og mere skarp.

Blandt andet derfor har osten utallige anvendelsesmuligheder og er god både som pålæg, i stave til madpakken eller til at rive over varme retter.I mange år har Samsøosten været den eneste originale danske fastost, men de senere år er en helt ny kultur af fast modnede oste blomstret op omkring landets fremmeste osterier. De kan takker Samsøosten for det inspiratosike forlæg.

Månedens Tilbud

 

Alle variarinater af CUBA produkterne

1 flaske = 300 baht

1 kasse =6 flasker = 1500 baht

Så længe lager haves

Priserne er plus forsendelse.

Daglige nyheder

13 November 2021

Der er desværre kommet nogle komplicationer omkring import af ost og sild.

Der arbejdes hårdt på sagen og alle vil bliver informeret når det er på lager, men forvent ikke noget før i 2022.

1 November 2021

Jeg har nogle paller på vej til Thailand, men de er desværre havnet i Singapore og kan pt ikke kommer til Thailand.

Forventer at de bliver frigivet fra Singapore mellem den 15-18 November.

Derefter skal de igennem tolden i Bangkok og bliver forhåbentlig frigivet omkring de 22-23 November.

Search top News Sitemap Hjem