Historien begynder i et lille køkken fuld af nedsmeltede blendere, karamel, vodka og masser af kampgejst. Året er 1995 og det er 5. generation i spritfabrikken, Hans Ulrik Winter Andersen, der står bagved de mange blendere, med sved på panden og en ambition om at lave en vodka med smag. Ideen opstår, da jeg begynder at se på, hvad forbrugernes vaner og interesseer består af, hvad er IN. Det bliver tydeligt at tidens trend i konfekture er karamel smag, der i dag stadig er yderst populær. Hans Ulrik sætter gang i jagten på den gode smag, den rette konsistens og farve. Selve processen betyder, at flere blendere må lade livet og går op i røg, men hans vilje til at nå målet bliver ikke slået ud af kurs og i marts 1998 er vodka med karamelsmag endelig klar til at blive testet. Hans Ulrik tager 100 liter med på en messe i Herning for at få respons på sit nye produkt. Folk går amok ! Der er kø op til hans stand og der bliver langt flere bestillinger, end han er klar til at producere. Der går 5 måneder med at få produktion og logistik på plads og der skal også findes et navn. Hans Ulrik siger: Jeg kom hurtigt frem til CUBA, navnet leder tankerne hen på strand, fest, farver, salsa... noget blødt og lækkert! Det er disse stemninger og følelser, der ligger til grund for, at valget faldt på CUBA. CUBA Carmel introduceres i august 1998 og får en forrygende start. Den får succes på diskoteker i hele landet og i Haderslev på det gamle Crazy Daisy finder en bartender på at mikse CUBA Caramel med lime og grøn sodavand og drinken Champusbrus, der smager som den kendte is Champagnebrus, bliver skabt. Hans Ulrik tester også det internationale potentiale og sender nogle paller til Spanien, hvor det er på populært, at konkurrerende virksomheder hurtigt skaber en kopi. Senere kommer drinken Benzin på højester mode, en drink der består af vodka og abrikossirup. Det bliver udløseren til Hans Ulriks næste projekt, CUBA Apricot. Gennem de mere end 20 år, hvor CUBA har eksisteret, er det blevet udviklet mere end 13 smagsvarianter og vi er altid i gang med at sse på nye muligheder. Nyd din CUBA som shot eller som flot og farvestråelnde drink, men vigste af alt... Nyd den. Der er brugt masser af energi og kærlighed på at udvikle netop din favorit ! |