Karry Sild
Blandingskrydderiet karry med sin oprindelse i Indien og sine mange ingredienser fra gurkemeje til allehånde, safran, kardemomme, kanel, anis og nillike blev først intrudeceret i det danske køkken i Madam Mangors kogebog fra 1837, og de populære karry sild er med til at markere sildens ændrede status fra allestedsnærværende hverdagskost til et særligt, næsten ritualiseret frokostfænomen. Karry sild er silden som ikke smager af sild og en god instruktion til sildeverden, som giver en god smag af karry uden at være dominernde. Poesi af Johannes V. Jensen:
Nu har jeg det godt
Der står fire blomstrende stykker smørrebrød for mig
Først spiser jeg et med æg og sild
O anelsen om svovlbrinte og om jodlugt fra havets tangeskove
Opbevares køligt mellem 3-8 grader.
Holdbarhed: Uåbnet 2 måneder, åbnet up til 15 dage.
Bestil. nr. | Vægt br./net. | Pris |
2003 | 2.0 kg | ? baht |
Karry Sild kan KUN købes i spand af 2 kg.
Specifikationer:
Ingrediensliste: 50% marinerede sild i bidder (73% sild, sukker, salt, eddike), rapsolie, syltede agurker, sukker, vand, løg, salt, pasteuriserede æggeblommer, 0.3% karry, konservering (E202, E211), karryekstrakt (indeholder selleri), krydderi, surhedsregulerende midler (E296, E330), estragoneddike (eddike, estronekstrakt), fortykningsmiddel (E412, E415), dild, krydderiekstrakt.
Næringsindhold | |
Energi | 1270 kj (303 kcal) |
Fedt | 24 gram |
Mættet fedt | 2.5 gram |
Kulhydrat | 18 gram |
Sukkerarter | 15 gram |
Protein | 5.9 gram |
Salt | 2.0 gram |