Karry Sild

Blandingskrydderiet karry med sin oprindelse i Indien og sine mange ingredienser fra gurkemeje til allehånde, safran, kardemomme, kanel, anis og nillike blev først intrudeceret i det danske køkken i Madam Mangors kogebog  fra 1837, og de populære karry sild er med til at markere sildens ændrede status fra allestedsnærværende hverdagskost til et særligt, næsten ritualiseret frokostfænomen. Karry sild er silden som ikke smager af sild og en god instruktion til sildeverden, som giver en god smag af karry uden at være dominernde. Poesi af Johannes V. Jensen:

 

Nu har jeg det godt

Der står fire blomstrende stykker smørrebrød for mig

Først spiser jeg et med æg og sild

O anelsen om svovlbrinte og om jodlugt fra havets tangeskove 

Opbevares køligt mellem 3-8 grader.

Holdbarhed: Uåbnet 2 måneder, åbnet up til 15 dage.

Bestil. nr. Vægt br./net. Pris
2003 2.0 kg ? baht

Karry Sild kan KUN købes i spand af 2 kg.

Specifikationer:

Ingrediensliste: 50% marinerede sild i bidder (73% sild, sukker, salt, eddike), rapsolie, syltede agurker, sukker, vand, løg, salt, pasteuriserede æggeblommer, 0.3% karry, konservering (E202, E211), karryekstrakt (indeholder selleri), krydderi, surhedsregulerende midler (E296, E330), estragoneddike (eddike, estronekstrakt), fortykningsmiddel (E412, E415), dild, krydderiekstrakt.

Næringsindhold  
Energi 1270 kj (303 kcal)
Fedt 24 gram
Mættet fedt 2.5 gram
Kulhydrat 18 gram
Sukkerarter 15 gram
Protein 5.9 gram
Salt 2.0 gram